Χαλκιδική, 2010. Εκθεση Ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης του Pallini Beach Hotel

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ"

Τα G-Hotels και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής, με τίτλο «Κωνσταντινούπολη: Από τη Δύση στην Ανατολή» του Δημήτρη Λαπούση, το Σάββατο 15 Μαϊου 2010 και ώρα 21.30, στην αίθουσα Τέχνης του Pallini Beach Hotel στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Παράλληλα πραγματοποιείται μουσικό happening JAZZ, από τον κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη, Γιώργο Δραγάζη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events».

Διάρκεια έκθεσης έως 28 Μαϊου
Ώρες λειτουργίας 18.00-24.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλ. 6945045125

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΠΟΥΣΗΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»

Τόπος, όπου η φύση έχει να παρουσιάσει σκηνές από τις πιο όμορφες που έχει δημιουργήσει. Πόλη, όπου τα ίχνη της Βυζαντινής και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συναντιούνται και η Δύση σμίγει με την Ανατολή. Τόπος όπου η ιστορία πλάστηκε με τα κοινά σημεία της παράδοσης των Ελλήνων και των Τούρκων. Ο ζωγράφος θυμάται, αναπολεί και νοσταλγεί, μεταξύ των ορίων του πραγματικού και του φανταστικού. Με συνεχείς ανατροπές εικαστικών συμβάσεων, προσδίδει μια κριτική διάσταση στο παραδοσιακό είδος των εικόνων. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκφραστικές και τις συμβολικές ενώσεις του χρώματος, το ρόλο της γραμμής, του σημείου, της στυλιζαρισμένης φόρμας και την παράλληλη προσαρμογή τους στη ζωγραφική επιφάνεια, αναζητά τον πιο κατάλληλο τρόπο έκφρασης της «εσωτερικής αναγκαιότητας», με τάσεις εξπρεσιονιστικές μερικές φορές, κάνοντας υπέρβαση της τυπικής αντίληψης για την πραγματικότητα. Η συμβολική σημασία των έργων καθορίζεται από τον ίδιο τον καλλιτέχνη σαν μια πράξη υπερβατική και ονειρική, που ενδυναμώνει το αποτέλεσμα της εικαστικής δημιουργίας.

Ο Λαπούσης Δημήτρης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985 και, σε ηλικία 11 ετών, διακρίθηκε σε πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, γεγονός που τον οδήγησε να αγαπήσει και να ασχοληθεί πιο εντατικά με την Τέχνη.
Σπούδασε με υποτροφίες, από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για άριστη επίδοση στις σπουδές, στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι απόφοιτος του τμήματος αγιογραφίας του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, με καθηγητές το Σ. Αναγνωστόπουλο και το Χ. Παπανικολάου.
Εργάστηκε σε διάφορους πολιτισμικούς φορείς στο Δήμο Λαρισαίων, καλύπτοντας παράλληλα τις εικαστικές ανάγκες Πολιτιστικών και Μορφωτικών Συλλόγων του νομού.
Παρακολούθησε σεμινάρια και ημερίδες στη Λάρισα, το Βόλο την Αθήνα, τα Ιωάννινα και αλλού. Συμμετείχε με δύο φωτογραφικά έργα στην 1η Διεθνή Mail Art Bienalle στην Ελλάδα, όπως επίσης και σε ομαδικές εκθέσεις με αντικείμενο τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική. τη χαρακτική και την αγιογραφία στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα,
την Αθήνα, το Βόλο και αλλού.
Παράλληλα ασχολείται με τη μουσική, καθώς είναι σπουδαστής στο τμήμα μονωδίας και ενεργό μέλος της Μικτής Χορωδίας και της Χορωδίας Όπερας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ JAZZ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΡΑΓΑΖΗ
Το πρόγραμμά περιλαμβάνει ρεπερτόριο από τους πιο γνωστούς κιθαρίστες και συνθέτες της παγκόσμιας jazz μουσικής σκηνής, καθώς επίσης και μουσικά έργα του ίδιου, εμπνευσμένα από τη θεματολογία και το ύφος των έργων που θα εκτεθούν. Κατά την άποψή του, η jazz μουσική αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα, ενώ όταν γίνεται μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας αποκτά μια ιδιαίτερη διάσταση, τονίζοντας το προσωπικό στυλ και το ύφος του μουσικοσυνθέτη.

Ο Γιώργιος Δραγάζης είναι φοιτητής επί πτυχίω της σχολής Σ.Τ.Ε.Φ. του Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, όμως από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές με μαθήματα πιάνου και κοντραμπάσου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και Ανώτερα θεωρητικά ( πτυχίο Αρμονίας) στη μουσική σχολή Οκτάβα. Αποφοίτησε με άριστα από τη σχολή jazz αρμονία-αυτοσχεδιασμούς και jazz-rock ηλεκτρική κιθάρα. Σπουδάζει στο τμήμα μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με καθηγήτρια τη Βασιλική Ποζίδου. Είναι ενεργό μέλος της Mικτής Χορωδίας ΔΩΛ, με μαέστρο το Δημήτρη Καρβούνη, ενώ ως μέλος της Χορωδίας Όπερας του ΔΩΛ εμφανίστηκε στους ρόλους του commissionario (La Traviata - Verdi), του Γκρανκάσα (Βαφτιστικός – Σακελλαρίδης) και του τσιγγάνου (Carmen – Bizet), με μαέστρους τους Χρήστο και Δημήτρη Κτιστάκη. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κλασικής, jazz μουσικής και μελοδραματικής στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


It's just me...

Επισκέπτες