Χαλκιδική, 2010. Εκθεση Ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης του Pallini Beach Hotel

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΩΛ
Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, μετά από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών για το 2011, αφιερώνει την στην τελευταία συναυλία της χρονιάς στο έργο του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Η συναυλία, που οργανώνεται απ’ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων απ’ τη γέννηση του ποιητή, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ. Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ και το Μουσικό Σύνολο “Ενωδεία”. Σολίστ η Τζένη Χατζηδήμου (mezzo soprano). Απαγγέλει η Θεοδώρα Μουκούλη και Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος επιμελήθηκε, επεξεργάστηκε και ενορχήστρωσε τα τραγούδια του προγράμματος. Τη συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος. 
Στη συναυλία θα παρουσιαστούν ποιήματα του Νομπελίστα ποιητή μας, μελοποιημένα από τρεις σημαντικούς νεοέλληνες συνθέτες, το Μάνο Χατζιδάκι, το Μίκη Θεοδωράκη και τον Ηλία Ανδριόπουλο. Ειδικότερα, η συναυλία θα αρχίσει με το τραγούδι «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής», το μοναδικό ποίημα του Ελύτη που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις και το συμπεριέλαβε στο έργο του «Ο Μεγάλος Ερωτικός». Ακολουθούν οι «Προσανατολισμοί», η πρώτη ποιητική συλλογή του Ελύτη, μελοποιημένη υποδειγματικά απ’ τον Ηλία Ανδριόπουλο. Οι «Προσανατολισμοί», με τα ανάλαφρα τραγούδια τους (Ο έρωτας το Αρχιπέλαγος, Πουλιά στα χίλια χρώματα, Φλοίσβος φιλί κ.α.) θα μας ταξιδέψουν στο καταγάλανο Αιγαίο του ποιητή. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Οι «Μικρές Κυκλάδες», εφτά ποιήματα που έγραψε ο Ελύτης ειδικά για να μελοποιηθούν απ’ το Μίκη Θεοδωράκη, και στη συνέχεια τα συμπεριέλαβε στο έργο του «Τα Ρω του Έρωτα». Η συνεργασία αυτή του Ποιητή με το Συνθέτη μας χάρισε υπέροχα τραγούδια (Μαρίνα, Του μικρού βοριά, Το τριζόνι, Η Μάγια κ. α). Η συναυλία θα κλείσει με τα πέντε λαϊκά τραγούδια απ’ το έργο «Το Άξιον εστί», έργο σταθμό τόσο για την ελληνική ποίηση, όσο και για την ελληνική μουσική. 
Τα χορωδιακά σύνολα του ΔΩΛ, και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία», με έντονη και αδιάλειπτη παρουσία στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι» της πόλης, καταθέτουν μ’ αυτή τους τη συναυλία το αποτέλεσμα της εργασίας τους, φιλοδοξώντας να μεταφέρουν την ομορφιά της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη μέσα απ’ τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Ηλία Ανδριόπουλου, στους φίλους τους και σ’ όλο το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας. 
Η γενική είσοδος για τη συναυλία καθορίστηκε συμβολικά στα 10 €. 
Προπώληση εισιτηρίων (αριθμημένα) στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα (15, 16, 17, 19/12ου), 10:30 – 13:00 και 17:00 – 19:30. Τρίτη 20/12ου, 10:30 – 13:00.

1 σχόλιο:


It's just me...

Επισκέπτες